Het geheim van hoe je leert luisteren naar je hart

Klanten vragen mij vaak hoe je leert luisteren naar de stem van je hart. Hoe weet je wanneer je hart tegen je praat?

Vaak heb je al allerlei signalen ontvangen die een boodschap aan je willen overbrengen. Je voelt je bijvoorbeeld al een tijdje niet happy, mist de zingeving in je leven of je voert strijd met jezelf.

Allereerst is het zo dat deze gevoelens gevoeld willen worden en niet geheeld (maar daarover vertel ik later meer). Net zoals gedachten gedacht willen worden. Het antwoord is dus eigenlijk heel simpel: Verbind je met je hart en vraag het haar zelf. ‘Hoe dan?’ hoor ik je al zeggen ;-). Door de hartademhaling te doen en een vraag te stellen.

  • Focus je op je hart door je hand op je hart te leggen
  • Adem 2 a 3 seconden rustig en diep in
  • Adem dan 4 a 6 seconden rustig uit
  • Wacht 2 seconden en adem dan weer rustig en diep in. Je voelt al na een minuut dat je ontspant en verbinding hebt met je hart
  • Stel je hart de vraag waar het blij van wordt (of een andere vraag waar je het antwoord op wilt). Wees stil en stel je open voor het antwoord. Het komt in de vorm van een woord, een innerlijk weten, een beeld of een gevoel. Of het laat nog even op zich wachten. Laat het dan los en vertrouw erop dat het antwoord naar je onderweg is.

Als je dit vaker doet zal je merken dat het steeds gemakkelijker gaat en dat je vriendschap sluit met je hart.

Welke boodschap heeft jouw hart voor jou? Wil je het hieronder met me delen?

Wil je weten welke manieren er nog meer zijn om vriendschap met jezelf en je eigen hart te sluiten? Download dan hier het e-book ‘6 manieren om vriendschap te sluiten met jezelf’.