Bijzondere ervaringen

‘Het helpt me bij mijn paniekaanvallen en angsten’
Het is als een reis door mijn brein, ik word er helemaal rustig van in mijn hoofd. Het helpt me bij mijn paniekaanvallen en angsten die ik heb, omdat ik niet lang meer te leven heb. Het is heel bijzonder om mee te maken en je voelt echt de energie in je brein bewegen en ploppen in je achterhoofd. Je lichaam gaat als vanzelf bewegen en spanning afvoeren, echt heel gek, maar ik word er helemaal rustig van en kan weer rustig slapen als ik geweest ben.
B. Geerts


 

‘Tijdens en na de sessie had ik het idee dat mijn lichaam en brein de traumatische ervaringen uit mijn jeugd konden verwerken’
Ik doe brainspotting sessies bij Sheila. Ik vind brainspotting een van de beste therapieën die ik heb gedaan: veel beter dan veel andere therapieën (bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie). Het is een relatief nieuwe therapie uit de Verenigde Staten om negatieve ervaringen en trauma te verwerken. De therapie gaat direct naar de kern, namelijk het lichaam en het brein waar de (negatieve) ervaringen – die zorgen voor problemen in je leven – liggen opgeslagen. Tijdens en na de sessie had ik het idee dat mijn lichaam en brein de traumatische ervaringen uit mijn jeugd konden verwerken. Dat was intens, maar het voelde ergens ook heel erg als een opluchting. De dag na de sessie voelde het alsof ik een stuk lichter was en er een verschuiving had plaatsgevonden. Ik voelde de week erna veel meer rust en verbondenheid met het leven op een heel diep niveau. Daarnaast voel ik veel meer vrijheid. Ik ga het programma doen bij Sheila en ik ben heel benieuwd wat het me nog meer gaat brengen. Ik vind Sheila een hele fijne therapeut. Je voelt je gelijk bij haar op je gemak en ze is erg betrokken. Het voelt heel veilig om bij haar de sessies te doen. Ik zou het iedereen aanraden!
A. Teggelaar


 

‘Nu 3 maanden later zit ik beter in mijn vel dan ooit’
Met een volle en zware rugzak begon ik mijn brainspotting avontuur bij Sheila. Heel spannend! Bij binnenkomst viel alle spanning meteen van mij af. Een relaxt en warm welkom met een kop thee en een goed gesprek zorgen ervoor dat je op je gemak bent. Sheila raadde aan om 5 sessies te doen, het leek mij wat veel maar ik volgde haar advies op. Bij de 1e sessie merk je echt dat de eerste meest zwaar belastende laag wordt aangeraakt. Voor mij zeer emotioneel en gelijk erna bevrijdend. De 2e sessie was goed en ging een laagje dieper. De 3e sessie ook weer zo bijzonder en mooi om te ervaren. Alles mag er zijn, emoties, verdriet, woede, onrust. Het aanraken, voelen en ernaar luisteren zorgt ervoor dat je dingen opruimt en afsluit. Na de 3e sessie dacht ik al wel dat ik er was maar dit bleek niet het geval. Zonder de 4e en 5e sessie had ik mij nooit zo gevoeld als nu.

Iedere keer weer was zo bijzonder en fijn, dat je bijna niet kan omschrijven wat het met je doet. Je voelt wel wat het met je doet en misschien dat de mensen om je heen het ook voelen en zien. Zoveel liefde stroomt er door mij heen, wonderbaarlijk!

Met een tevreden, rustig en voldaan gevoel geef ik Sheila een hand na mijn 5e en laatste sessie. Nu 3 maanden later zit ik beter in mijn vel dan ooit. De innerlijke rust die ik voel in mijn lijf en in mijn hoofd heb ik nooit eerder zo ervaren. Zelfliefde en acceptatie is in die tussentijd enorm gegroeid. Brainspotting raad ik iedereen aan die hulp kan gebruiken bij het verlichten van zijn/haar leven!
D. van Rixel


 

‘Ik heb vorige week een heftig ongeluk zien gebeuren op de snelweg. Ik kan nu gewoon rustig over de gebeurtenis vertellen of eraan terugdenken zonder die stress te voelen’
Ik heb vorige week een heftig ongeluk zien gebeuren op de snelweg. Precies voor mij reed een auto die over de kop sloeg en ik sloeg helemaal dicht en in paniek. Ik wist niet meer wat ik moest doen en eenmaal thuis zag ik steeds weer die auto over de kop slaan. Ik kon er niet van slapen en probeerde me “eroverheen te zetten”
Na de Brainspotting is het effect is nu wel heel duidelijk voor me! Ik heb vrijwel geen klachten meer en kan gewoon rustig over de gebeurtenis vertellen of eraan terugdenken zonder die stress te voelen. Ik kan dat gevoel gewoon simpelweg niet meer terugroepen.
A. Kadijk

 


‘Het lukte dankzij de liefdevolle, kundige en geduldige persoonlijkheid en begeleiding van Sheila’
Ik had nog nooit van brainspotting gehoord voordat ik Sheila ontmoette. De werkwijze van deze methode was voor mij iets waar ik me in eerste instantie echt aan moest overgeven. Niet meer denken en me van alles afvragen, maar niets doen en meegaan in het proces. Dat lukte dankzij de liefdevolle, kundige en geduldige persoonlijkheid en begeleiding van Sheila. Het was een bijzondere ervaring om op deze relatief eenvoudige manier mijn trauma aan te pakken. Met nauwelijks woorden en toch erg doeltreffend.
Ik voelde al vrij snel dat mijn angst voor 50% was verminderd. Dat gaf mij veel vertrouwen. Ik ben nu waar ik wil zijn: ik kan mijn nieuwe werk zonder oude angst uitoefenen.
C. van Tongeren


 

‘Het klinkt echt heel bizar, maar het werkt supersnel’
Sheila heeft mij erg goed geholpen. In de tijd dat ik bij de NS werkte heb ik veel meegemaakt. Inmiddels staat de teller van het aantal aanrijdingen en zelfdodingen op 16. Ik ben veel te lang met allerlei klachten door blijven lopen. Slaapproblemen, concentratieproblemen, hyperventilatie, uitslag, en uiteindelijk een burn-out. Via via leerde ik Sheila van Loon kennen die Brainspotting geeft. Je hoeft niets te zeggen, niet te herbeleven, je hersenen doen het werk. Het klinkt echt heel bizar, maar het werkt supersnel. Ik heb nu helemaal geen klachten meer en ben weer lekker aan het werk in de trein en over spoorbruggen heen rijden doet mij gelukkig niks meer!
P. Janssen


 

‘Sheila is een hele rustige dame die echt de tijd voor mij neemt, ze luistert goed naar wat er speelt en weet ook kritische vragen hierover te stellen. Het is een vrouw die goed kan helen. Ik ben erg dankbaar.’
Ik ben collega Brainspotting therapeut van Sheila en ik heb haar leren kennen in de specialistische opleiding en masterclasses van grondlegger van de Brainspotting van David Grand. Ik heb al ongeveer 15 sessies bij Sheila gedaan. Iedere sessie is weer een unieke beleving, ik merk dat het voor mij steeds makkelijker werd om direct bij de start in het proces te komen. Ik hoefde maar te luisteren naar de muziek en Sheila zocht de oogpositie en daar gingen we. Ik ben begonnen met de sessies toen ik in een burn-out terecht was gekomen door mijn oude werk.
Ik voel van alles in mijn lijf iedere keer weer. Door de sessies heb ik het gevoel gekregen dat ik meer kan vertrouwen op mij zelf, zelf keuzes durf te maken die goed voor mij zijn. Zo ben ik gestopt met mijn oude baan en heb ik gekozen voor een eigen praktijk. Daarnaast helpt het voor mij ook erg goed als ik lichamelijke pijntjes heb. 9 van de 10 keer zijn ze weg na de sessie of na een paar dagen. Kortom heerlijk!
Wel blijft het altijd lastig om nu precies te begrijpen wat het precies doet, ik heb geleerd om dit stukje los te laten en te vertrouwen op wat er gaat komen.
Sheila is een hele rustige dame die echt de tijd voor mij neemt, ze luistert goed naar wat er speelt en weet ook kritische vragen hierover te stellen. Het is een vrouw die goed kan helen. Ik ben erg dankbaar.
Ik maak nog steeds af en toe gebruik van Brainspotting als het ware een soort van APK voor mijzelf.
L. Goldman


 

‘Ik heb mijn diploma school coach in mijn zak, omdat ik nu geloof dat ik het kan!’
Ik liep vast op het einde van mijn studie. En merkte dat het probleem, een vastzittende overtuiging dat ik het toch niet kon, steeds groter werd in mijn hoofd en daardoor liep ik steeds meer vast. Ik heb een brainspotting sessie gedaan, s avonds was ik heel moe, maar er was ook ontspanning. De volgende morgen merkte ik dat ik een soort rust over mij had gekregen en tot mijn verbazing had ik meer overzicht in mijn werk.De dag erna had ik een clubkampioenschap, dat betekent altijd veel stress want ik moest laten zien wat ik waard was, elke misser kon zorgen dat ik “weer” niet won. Maar die dag maakte die gedachten weinig uit. Even bij de start was er zenuwen, daarna alleen concentratie én ik ben clubkampioen geworden, de brainspotting bleek dus op veel meer effect te hebben dan mijn studie! En met mijn studie kwam het ook goed, ik heb mijn diploma school coach in mijn zak, omdat ik nu geloof dat ik het kan!
M. Reedijk


 

Wil jij ook ervaren wat Brainspotting voor jou kan betekenen?

Hoe kan ik je (online) helpen?

Wil je weten wat Brainspotting voor je kan betekenen? Of heb je een andere kleine of grote vraag? Blijf er niet mee zitten, maar stel ze gerust. Ik beantwoord je vraag altijd zo snel mogelijk.