Bijzondere ervaringen

‘Dank je wel voor je liefdevolle ondersteuning en begeleiding bij mijn transformatie.’
Je stelde mij een aantal vragen over hoe ik het traject ervaren heb. Dat wil ik heel graag delen met jou en met anderen die nog twijfelen om jouw hulp te vragen.
Hoe voelde je je voor de sessies?
Er waren allerlei dingen die ik graag anders wilde maar niet veranderd kreeg. Dat waren heel eenvoudige dingen zoals beter slapen, gezonder eten. Andere dingen waren meer diepgaand zoals vertrouwen in mijn gezondheid, me vrij voelen om mijn mening te zeggen in een groep die ik ken, vertrouwen in mezelf en in anderen.
Ik had het gevoel dat ik niet mezelf was en dat frustreerde me want ik had zo veel cursussen en trajecten gevolgd en me daardoor zo prachtig ontwikkeld en zulke mooie dingen mee bereikt. Maar ik had niet het gevoel dat ik met dat alles echt mezelf kon zijn. Het zat wel in me, maar ik had het gevoel dat het er niet uit kwam.
Wat wilde je bereiken met de sessies?
Dit vind ik een goede vraag want ik heb er eigenlijk niet direct een antwoord op. Daarom heb ik even de mail teruggelezen die ik je stuurde voor de start van het traject.
Terwijl ik lees wat ik je toen geschreven heb, kan ik me nu niet meer voorstellen dat ik me toen zo zwaar voelde. Wat verlangde ik ernaar om me weer iedere dag blij, enthousiast en energiek te voelen.
Hoe heb je de brainspotting ervaren?
Ik vond het heerlijk dat ik maar weinig hoefde te zeggen. Want praten kan ik heel erg goed, maar ik heb al lang ervaren dat je met woorden niet alles op kan lossen.
Wat heeft het je opgeleverd?
– Meer vertrouwen in mezelf
– Ik ben mezelf beter erdoor gaan leren kennen
– Mijn innerlijke stem ben ik meer helder gaan horen
– Ik herken de signalen van mijn intuïtie sneller en luister er gemakkelijker naar
– Ik nemen besluiten minder vanuit mijn hoofd en sneller vanuit mijn gevoel en ik ervaar meer dialoog tussen mijn hoofd en mijn hart.
– Dat ik liefdevoller, zachter en milder ben geworden voor mezelf
Hoe voel je je nu?
Lichter, vrolijk en het gaat allemaal makkelijker.
Hoe heb je mij ervaren?
Ik heb je ervaren als liefdevol, zacht en betrokken. Je luistert uitgebreid en zonder oordeel.
Nogmaals dank je wel lieve Sheila, ik ben zo blij dat ik de stap gezet heb om mezelf dit traject te gunnen en nu te ervaren dat wat in me zit er eindelijk uitkomt.
Liefs, Vivian van Bremen


 

‘Ik kwam Brainspotting tegen via Social Media en ik voelde intuïtief dat dit iets voor mij zou kunnen zijn.’
Helemaal toen ik zag dat het om Sheila ging, een dame die ik een aantal jaren geleden al een keer had gesproken in mijn toenmalige zoektocht naar een nieuwe baan. Ik voelde me destijds al erg op m’n gemak bij haar en herinner me dat gesprek als heel fijn.
Ik geloof (ook) niet in alleen maar praten over onder andere trauma’s en angsten, dus dat sluit aan op wat Sheila uitdraagt. Daarnaast voelde ik dat ik er klaar voor was om dit traject aan te gaan. Tijdens de eerste sessie ervaarde ik Sheila al als een heel fijn en warm mens en ik voelde me meteen gehoord en gezien. Ik voel me elke sessie weer vrij om open te zijn. Ze sluit in onze sessies aan op wat ik vertel, zonder de doelen uit het oog te verliezen. Ik moest wennen aan de brainspottechniek, maar gaandeweg werd het steeds makkelijker. Ook omdat ik merkte dat mijn jarenlange knieklachten helemaal verdwenen en de emotionele lading van bepaalde gebeurtenissen is afgehaald. Het blijft iets bijzonders, ook om uit te leggen wat het nu precies doet. Wat ook bijzonder is, is dat ik Sheila tussen de sessies door ook mag benaderen met vragen. Ze neemt dan altijd uitgebreid de tijd om hierop te antwoorden en dat waardeer ik enorm! Ik kijk ernaar uit om mijn vervolgtraject te starten.
Bianca B


 

‘Ik heb contact opgenomen met met Sheila was omdat ik merkte dat ik mijzelf vaak wegcijfer, niet helemaal mijzelf durf te zijn en het moeilijk vind om ruimte in te nemen.’
Ik voelde mij in het bijzijn van anderen vaak gespannen en merkte dat mijn hoofd vaak ‘vol’ zat.
Ik ben opgegroeid met twee jongere broers, waarvan één broertje is geboren met een spierziekte (Duchenne). Hij had naarmate hij ouder werd steeds meer zorg nodig. Daarnaast kampte mijn vader met depressies. Ik heb mij altijd in dienst gesteld van het gezin en heb mijzelf daardoor weggecijferd. Dit ben ik onbewust altijd blijven doen. Niet alleen binnen het gezin, maar ook op school, in vriendschappen, op mijn werk, etc. Mijn broertje is 3 jaar geleden overleden. Alles bij elkaar heeft dit veel impact (gehad) op mij als persoon.

Ik wilde mij graag rustiger voelen, meer laten zien door het vertellen van mijn verhalen en door het delen van mijn zorgen/emoties. Daarnaast was er een stukje rouw om mijn broertje waarvan ik niet wist hoe ik dit in mijn leven kon verweven.

De gesprekken voorafgaand aan het brainspotten waren verhelderend, inspirerend en leerzaam. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij Sheila. Ze liet mij in de gesprekken verschillende methodes uitvoeren waardoor mijn wensen, talenten en gedragspatronen duidelijk naar voren kwamen. Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven. Het brainspotten vond ik een bijzondere en mooie ervaring. Ik kon tijdens de sessie zowaar vormen en kleuren geven aan mijn emoties. Ik was positief verrast.

Wat heeft het jou opgeleverd? Wat is het resultaat?
Ik heb nieuwe inzichten gekregen, inspiratie, verheldering, energie en kracht.
Ik voel mij rustiger, durf mijzelf meer te laten zien en heb het gevoel dat ik dichter bij mijn kern kom. Ik sta meer in mijn kracht en heb daardoor meer zelfvertrouwen. En dat alles zonder dat ik het gevoel heb daar moeite te voor hoeven doen.

Sheila is een prettige, warme, rustige en geïnteresseerde gesprekspartner met veel kennis. De manier waarop ze het gesprek met mij aanging vond ik heel fijn. Ik voelde mij op mijn gemak en heb veel van haar geleerd.
I. Reus


 

Ik had last van stemmingswisselingen, depressies, nare dromen en overmatig alcoholgebruik.
Ik wilde graag wat meer rust in m’n hoofd krijgen, nare dromen verminderen en m’n stemmingswisselingen wat meer onder controle krijgen. Eigenlijk gewoon me over het algemeen beter gaan voelen. Ik had gehoord van een kennis dat Brainspotting mij misschien konden helpen, ik had al wel eens EMDR gehad maar dat hielp niet voldoende bij mij.

Ik heb Brainspotting als zeer fijn ervaren. Sheila is een fijne warme vrouw waar je 100% jezelf bij kunt zijn. De sessies waren erg fijn en ik voelde me na iedere sessie ontspannen en alsof er een last van mijn schouders afviel. Ik had Sheila gevraagd om met me aan een paar dingen te werken(trauma’s, nare dromen en algemene gesteldheid) en op deze punten heb ik absolute vooruitgang geboekt en op sommige punten (nare dromen, overmatig alcoholgebruik en trauma’s) ervaar ik zelfs helemaal geen last meer.

Ik voel me stukken beter en heb de sessies met Sheila als fijn en nuttig ervaren….kan het iedereen aanraden. Bedankt Sheila.
V. de Voys


 

Heel bijzondere ervaring
Ik ben 2 dagen doodmoe geweest (understatement) en ik moet zeggen dat mijn hoofd al echt een stuk leger is. Niet meer dat overvolle piekeren/gedachten die overal heen schieten, maar het was vooral ook de ervaring an sich die ik heel bijzonder vond.
M. Stal


 

‘Ik had vaak het gevoel in mijn leven dat wat een ander doet in mijn ogen beter is, dat wat ik kan iedereen kan.’
Ik was op zoek naar de rode draad hierin en bepaalde overtuigingen uit mijn jeugd zaten mij dwars. Ik ben brainspotting gaan doen, omdat ik het gevoel had klaar te zijn om deze patronen te doorbreken, omdat ik er in periodes last van had en niet meer wilde dat dit me in de weg zou staan. Ik wilde graag bij mezelf blijven, uitgaan van mezelf en niet van een ander, blij zijn en mezelf erkennen in/met wat ik kan, wie ik ben, wat ik heb bereikt en nog ga bereiken, mij niet laten tegenhouden door wat een ander mogelijk zou kunnen vinden of zeggen.

Ik heb brainspotting ervaren als een cadeautje aan mezelf. Een bijzondere manier om issues op te lossen, te verlichten, er anders naar te kijken. Het resultaat is dat ik meer inzicht heb in de relatie tussen de mentale en fysieke processen in mijn lijf en bepaalde fysieke klachten zijn verdwenen door Brainspotting. Bij sommige issues is de emotionele lading weg of een stuk minder geworden. Rust en onrust, maar ook vertrouwen in wat er aan gevoel opkomt, dat ook te laten gebeuren. Het proces om meer van mezelf van mezelf uit te gaan is in gang gezet. Ik ben meer en mezelf geworden en ik ga nog door met de brainspotting@work om mijn werk ook passend te maken bij wie ik ben. Ik voel nu dat ik alles wat er in mijn hoofd, hart en lijf gebeurt, ook echt mag voelen, een bevrijding.

Sheila is een heel warm en invoelend mens. Ze haakt in op wat ik vertel en haalt daar de rode draad uit en door de brainspotting gaat mijn systeem daar zelf een oplossing voor vinden. Sheila had en heeft vertrouwen in mijn proces en is ook beschikbaar tussen de sessies door. Dat is enorm waardevol.’
B. Beimers


 

‘Ik kwam bij Sheila, omdat ik iets wilde doen aan mijn rijangst.’
Op de dag van de afspraak speelde er iets met een familielid en dit zat mij nogal hoog. Sheila voelt direct aan dat dit is wat aandacht nodig heeft en we zijn hiermee aan de slag gegaan. Sheila begeleid je op een fijne liefdevolle manier en stelt de juiste vragen. Elke sessie had bij mij een ander onderwerp, het was in een fase van mijn leven waar veel gebeurde en waar ik veel stress had. Sheila heeft bij mij een aantal heftige belemmerende overtuigingen naar boven gehaald.

Een van de cadeaus is het antwoord op mijn vraag waarom ik altijd voor de moeilijke weg kies. Door de sessies en begeleiding ben ik erachter gekomen dat ik me pas waardevol kan voelen als ik iets moeilijks heb overwonnen. Zo verhelderend! Ik zie nu in dat alles juist makkelijk en moeiteloos mag gaan. Dit is nu mijn dagelijkse affirmatie. En het mooie is dat ook hierdoor juist dingen veel makkelijker gaan.

Een ander mooi cadeau is dat Sheila mij leerde dat ik uit een situatie mag stappen die vergiftigd is met energie. Dit speelde op mijn tijdelijke werk. Ook daar kon ik in blijven hangen omdat ik dacht dat ik alleen mijn angsten kan overwinnen door dit ‘in het hol van de leeuw’ aan te gaan. Not good! Maar ja, weet ik veel?.
Sheila heeft me aangegeven uit die situatie te stappen en in laten zien dat ik mijn angsten en belemmerende overtuigingen op een liefdevolle plek moest aan gaan (dus in een sessie en niet in een voor mij ongezonde omgeving). Door uit de situatie te stappen stroomde die negatieve energie weg en kwam er ruimte voor positieve energie. Zo beëindigde ik tijdens een sessie mijn huidige werk, maakten we samen een plan en kwamen er al snel allemaal mooie freelance opdrachten op mijn pad!

Uiteindelijk is het onderwerp rijangst niet meer aan bod gekomen, maar voor mij is dat voor nu okay. Ik heb 3 sessies gehad en in die korte tijd heb ik ontzettend belangrijke antwoorden gekregen. Ik weet nu hoe ik mijn energie veel beter kan managen waardoor ik de juiste dingen aantrek in mijn leven, en ik ben gaan werken om me meer waardevol te voelen. Hierdoor sta ik veel meer in mijn kracht en ik maak dingen nu veel minder persoonlijk.

Ik ben Sheila heel dankbaar voor haar vakkundige en vooral liefdevolle begeleiding in de brainspotting sessies.
Weet niet precies wát ze doet, but it feels like magic!
C. van der Jagt


 

‘Het helpt me bij mijn paniekaanvallen en angsten’
Het is als een reis door mijn brein, ik word er helemaal rustig van in mijn hoofd. Het helpt me bij mijn paniekaanvallen en angsten die ik heb, omdat ik niet lang meer te leven heb. Het is heel bijzonder om mee te maken en je voelt echt de energie in je brein bewegen en ploppen in je achterhoofd. Je lichaam gaat als vanzelf bewegen en spanning afvoeren, echt heel gek, maar ik word er helemaal rustig van en kan weer rustig slapen als ik geweest ben.
B. Geerts


 

‘Tijdens en na de sessie had ik het idee dat mijn lichaam en brein de traumatische ervaringen uit mijn jeugd konden verwerken’
Ik doe brainspotting sessies bij Sheila. Ik vind brainspotting een van de beste therapieën die ik heb gedaan: veel beter dan veel andere therapieën (bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie). Het is een relatief nieuwe therapie uit de Verenigde Staten om negatieve ervaringen en trauma te verwerken. De therapie gaat direct naar de kern, namelijk het lichaam en het brein waar de (negatieve) ervaringen – die zorgen voor problemen in je leven – liggen opgeslagen. Tijdens en na de sessie had ik het idee dat mijn lichaam en brein de traumatische ervaringen uit mijn jeugd konden verwerken. Dat was intens, maar het voelde ergens ook heel erg als een opluchting. De dag na de sessie voelde het alsof ik een stuk lichter was en er een verschuiving had plaatsgevonden. Ik voelde de week erna veel meer rust en verbondenheid met het leven op een heel diep niveau. Daarnaast voel ik veel meer vrijheid. Ik ga het programma doen bij Sheila en ik ben heel benieuwd wat het me nog meer gaat brengen. Ik vind Sheila een hele fijne therapeut. Je voelt je gelijk bij haar op je gemak en ze is erg betrokken. Het voelt heel veilig om bij haar de sessies te doen. Ik zou het iedereen aanraden!
A. Teggelaar


 

‘Nu 3 maanden later zit ik beter in mijn vel dan ooit’
Met een volle en zware rugzak begon ik mijn brainspotting avontuur bij Sheila. Heel spannend! Bij binnenkomst viel alle spanning meteen van mij af. Een relaxt en warm welkom met een kop thee en een goed gesprek zorgen ervoor dat je op je gemak bent. Sheila raadde aan om 5 sessies te doen, het leek mij wat veel maar ik volgde haar advies op. Bij de 1e sessie merk je echt dat de eerste meest zwaar belastende laag wordt aangeraakt. Voor mij zeer emotioneel en gelijk erna bevrijdend. De 2e sessie was goed en ging een laagje dieper. De 3e sessie ook weer zo bijzonder en mooi om te ervaren. Alles mag er zijn, emoties, verdriet, woede, onrust. Het aanraken, voelen en ernaar luisteren zorgt ervoor dat je dingen opruimt en afsluit. Na de 3e sessie dacht ik al wel dat ik er was maar dit bleek niet het geval. Zonder de 4e en 5e sessie had ik mij nooit zo gevoeld als nu.

Iedere keer weer was zo bijzonder en fijn, dat je bijna niet kan omschrijven wat het met je doet. Je voelt wel wat het met je doet en misschien dat de mensen om je heen het ook voelen en zien. Zoveel liefde stroomt er door mij heen, wonderbaarlijk!

Met een tevreden, rustig en voldaan gevoel geef ik Sheila een hand na mijn 5e en laatste sessie. Nu 3 maanden later zit ik beter in mijn vel dan ooit. De innerlijke rust die ik voel in mijn lijf en in mijn hoofd heb ik nooit eerder zo ervaren. Zelfliefde en acceptatie is in die tussentijd enorm gegroeid. Brainspotting raad ik iedereen aan die hulp kan gebruiken bij het verlichten van zijn/haar leven!
D. van Rixel


 

‘Ik heb vorige week een heftig ongeluk zien gebeuren op de snelweg. Ik kan nu gewoon rustig over de gebeurtenis vertellen of eraan terugdenken zonder die stress te voelen’
Ik heb vorige week een heftig ongeluk zien gebeuren op de snelweg. Precies voor mij reed een auto die over de kop sloeg en ik sloeg helemaal dicht en in paniek. Ik wist niet meer wat ik moest doen en eenmaal thuis zag ik steeds weer die auto over de kop slaan. Ik kon er niet van slapen en probeerde me “eroverheen te zetten”
Na de Brainspotting is het effect is nu wel heel duidelijk voor me! Ik heb vrijwel geen klachten meer en kan gewoon rustig over de gebeurtenis vertellen of eraan terugdenken zonder die stress te voelen. Ik kan dat gevoel gewoon simpelweg niet meer terugroepen.
A. Kadijk


 

 

‘Het lukte dankzij de liefdevolle, kundige en geduldige persoonlijkheid en begeleiding van Sheila’
Ik had nog nooit van brainspotting gehoord voordat ik Sheila ontmoette. De werkwijze van deze methode was voor mij iets waar ik me in eerste instantie echt aan moest overgeven. Niet meer denken en me van alles afvragen, maar niets doen en meegaan in het proces. Dat lukte dankzij de liefdevolle, kundige en geduldige persoonlijkheid en begeleiding van Sheila. Het was een bijzondere ervaring om op deze relatief eenvoudige manier mijn trauma aan te pakken. Met nauwelijks woorden en toch erg doeltreffend.
Ik voelde al vrij snel dat mijn angst voor 50% was verminderd. Dat gaf mij veel vertrouwen. Ik ben nu waar ik wil zijn: ik kan mijn nieuwe werk zonder oude angst uitoefenen.
C. van Tongeren


 

‘Het klinkt echt heel bizar, maar het werkt supersnel’
Sheila heeft mij erg goed geholpen. In de tijd dat ik bij de NS werkte heb ik veel meegemaakt. Inmiddels staat de teller van het aantal aanrijdingen en zelfdodingen op 16. Ik ben veel te lang met allerlei klachten door blijven lopen. Slaapproblemen, concentratieproblemen, hyperventilatie, uitslag, en uiteindelijk een burn-out. Via via leerde ik Sheila van Loon kennen die Brainspotting geeft. Je hoeft niets te zeggen, niet te herbeleven, je hersenen doen het werk. Het klinkt echt heel bizar, maar het werkt supersnel. Ik heb nu helemaal geen klachten meer en ben weer lekker aan het werk in de trein en over spoorbruggen heen rijden doet mij gelukkig niks meer!
P. Janssen


 

‘Sheila is een hele rustige dame die echt de tijd voor mij neemt, ze luistert goed naar wat er speelt en weet ook kritische vragen hierover te stellen. Het is een vrouw die goed kan helen. Ik ben erg dankbaar.’
Ik ben collega Brainspotting therapeut van Sheila en ik heb haar leren kennen in de specialistische opleiding en masterclasses van grondlegger van de Brainspotting van David Grand. Ik heb al ongeveer 15 sessies bij Sheila gedaan. Iedere sessie is weer een unieke beleving, ik merk dat het voor mij steeds makkelijker werd om direct bij de start in het proces te komen. Ik hoefde maar te luisteren naar de muziek en Sheila zocht de oogpositie en daar gingen we. Ik ben begonnen met de sessies toen ik in een burn-out terecht was gekomen door mijn oude werk.
Ik voel van alles in mijn lijf iedere keer weer. Door de sessies heb ik het gevoel gekregen dat ik meer kan vertrouwen op mij zelf, zelf keuzes durf te maken die goed voor mij zijn. Zo ben ik gestopt met mijn oude baan en heb ik gekozen voor een eigen praktijk. Daarnaast helpt het voor mij ook erg goed als ik lichamelijke pijntjes heb. 9 van de 10 keer zijn ze weg na de sessie of na een paar dagen. Kortom heerlijk!
Wel blijft het altijd lastig om nu precies te begrijpen wat het precies doet, ik heb geleerd om dit stukje los te laten en te vertrouwen op wat er gaat komen.
Sheila is een hele rustige dame die echt de tijd voor mij neemt, ze luistert goed naar wat er speelt en weet ook kritische vragen hierover te stellen. Het is een vrouw die goed kan helen. Ik ben erg dankbaar.
Ik maak nog steeds af en toe gebruik van Brainspotting als het ware een soort van APK voor mijzelf.
L. Goldman


 

‘Ik heb mijn diploma school coach in mijn zak, omdat ik nu geloof dat ik het kan!’
Ik liep vast op het einde van mijn studie. En merkte dat het probleem, een vastzittende overtuiging dat ik het toch niet kon, steeds groter werd in mijn hoofd en daardoor liep ik steeds meer vast. Ik heb een brainspotting sessie gedaan, s avonds was ik heel moe, maar er was ook ontspanning. De volgende morgen merkte ik dat ik een soort rust over mij had gekregen en tot mijn verbazing had ik meer overzicht in mijn werk.De dag erna had ik een clubkampioenschap, dat betekent altijd veel stress want ik moest laten zien wat ik waard was, elke misser kon zorgen dat ik “weer” niet won. Maar die dag maakte die gedachten weinig uit. Even bij de start was er zenuwen, daarna alleen concentratie én ik ben clubkampioen geworden, de brainspotting bleek dus op veel meer effect te hebben dan mijn studie! En met mijn studie kwam het ook goed, ik heb mijn diploma school coach in mijn zak, omdat ik nu geloof dat ik het kan!
M. Reedijk