Brainspotting transformatietraject

Jezelf in vier maanden bevrijden van dat ‘ene diepere ding’ wat momenteel de verbinding, liefde en overvloed in je leven blokkeert zodat wat jij het meest verlangt je leven instroomt

Als hoog sensitief persoon heb je jezelf vaak langdurig aangepast om mee te kunnen komen. Op school, in je gezinssituatie en in andere contexten die niet optimaal waren afgestemd op jouw behoeften en je sensitiviteit. Je had in die situaties weinig te willen en hierdoor heb je strategieën ontwikkeld om mee te komen en te overleven.

Vroeg of laat fluit het leven je terug en krijg je de uitnodiging om jezelf terug te vinden.

Hoe dat er uit ziet is voor iedereen anders, maar veelvoorkomende scenario’s zijn:

 • Je valt uit van werk, overspannen, burn-out of vanwege een ongeval
 • Je lichamelijke gezondheid laat het (plots) afweten
 • Je langdurige relatie loopt op de klippen of je kan tot je frustratie maar geen relatie vinden of vasthouden
 • Je vindt geen werk of verliest keer op keer die nieuwe baan
 • Je wordt juist na lang trouw dienstverband ontslagen of gaat door een faillissement met je onderneming

Wat deze situaties met elkaar gemeen hebben, is dat er iets wegvalt wat je houvast gaf. Je komt met jezelf ‘te zitten’ in een leven wat op losse schroeven staat. Je mist grond onder je voeten. Je kan krampachtig het oude opnieuw proberen op te bouwen, maar diep vanbinnen weet je dat dit je niet zal vervullen. En dat is nou juist de craving van je ziel. Vervuld zijn. Verbonden.

Dit diepere zielsverlangen is de aanjager van de reis die je nu (noodgedwongen) aan het maken bent. Een reis naar verbinding met je essentie. Een verbinding die er ooit al eens wat voordat je begon met overleven.

Naar die verbinding ben je op zoek. Vanuit die verbinding wil je verdere invulling geven aan je leven. Een leven waarin jij zekerheid en veiligheid in jezelf ervaart. Zelfs in een wereld waarin zoveel spannende dingen spelen. Daar aangekomen, ben je op een plek waar je niet meer afhankelijk bent van de buitenwereld voor je geluk. En dat is waar de magie begint.
Al die dingen waar je zo hard je best voor aan het doen was: geld verdienen, de liefde vinden, die vervullende baan bemachtigen, buitengewone prestaties leveren, het droomhuis vinden, je relaties versterken, je uiterlijk… Je hoeft er niet meer zo hard aan te trekken. De goede dingen des levens stromen bijna als vanzelf je leven binnen. Je mag het allemaal ontvangen.

De reis en de obstakels

Je bent dus op reis. Onderweg naar meer magie in je leven. Een recht pad is het allerminst. Je baant je een weg door een warrig woud waar draken liggen te loeren.

Ben je een van deze draken al tegen gekomen?

De draak die tussen jou en de liefde voor jezelf in staat
Je weet dat je jezelf liefdevol wil ondersteunen in het leven en dat dit nodig is. Alleen er zijn zulke diepe patronen ingesleten die erop neerkomen dat je jezelf niet weet te geven wat je werkelijk nodig hebt. Mede mogelijk gemaakt dankzij je (groot)ouders die hierin geen voorbeeld voor je konden zijn.

De ‘nooit goed genoeg’ draak
Je legt de lat structureel hoog voor jezelf. Waardoor je structureel niet voldoet. Waardoor je jezelf structureel straft voor je wanprestaties, falen en disfunctioneren. Wanneer je deze gedachten en woorden hardop zou uitspreken richting een klein kind dan zou al snel iemand een meldpunt bellen voor emotioneel misbruik.

De ongeduldige draak
Je wil die innerlijke verbinding. Die innerlijke vrede. De spirituele verlichting. Je werkt er heel hard voor. Hebt alle boeken gelezen. Allerlei spirituele workshops gevolgd. Je mediteert, uit je dankbaarheid en je doet je stinkende best om in het nu te blijven maar toch verval je steeds weer in je oude patronen. Het drama, de negatieve gedachten, de onrust… ‘Waarom ben ik toch zo verdomde hardleers?’, vraag je jezelf af. Ondertussen besef je dat je met boosheid en frustratie jezelf alleen nog maar verder afbrengt van dat wat je wil en dat frustreert je nog eens extra. Hoe doorbreek deze vicieuze cirkel?

De weggestopte draak
Er staat letterlijk iets in tussen jou en de verbinding met jezelf. Je voelt het. Alsof er een soort schild om je hart heen zit waardoor je er niet bij kunt. Je weet niet wat dat schild is en waar het vandaan komt maar je weet wel dat je er iets mee moet om ‘vrij’ te zijn. Alleen zit je er dan weer niet op te wachten om een jaar lang op de sofa van een of andere psychiater te liggen die in je verleden gaat lopen wroeten. En wanneer je wel weet wat je hebt weggestopt, ben je doodsbang voor wat er loskomt wanneer je het op gaat rakelen.

Hoe zou het voor je zijn wanneer de draak die momenteel jouw pad blokkeert voor je neus zou oplossen? Verdampen. Waarmee je dus bevrijd raakt van dat ene diepere ding wat de verbinding, liefde en overvloed in je leven blokkeerde waardoor wat jij verlangt je leven instroomt.

Dát is wat mogelijk is met Brainspotting. Je raakt bevrijd van je draak zónder zwaardvechten. Zónder te wroeten in oude pijnen.

Brainspotting Transformatietraject

De magie gebeurt in het ‘Brainspotting transformatie traject’. In vier maanden raak jij bevrijd van de huidige uitwerking van jouw onverwerkte ervaringen op ieder aspect van je leven. Het resultaat hiervan zal je ervaren als een levenstransformatie.

Brainspotting begint waar andere praat therapieën eindigen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door middel van gesprekken slechts 20% (neocortex) van je brein bereikt kan worden. De andere 80% (reptielenbrein) zit in een ander deel van je brein, dat met praten niet bereikt wordt. Dit deel van je brein laten we het meeste werk doen.

Het denken en praten komt dus als laatste in de rij als het gaat om trauma verwerking. Wij zetten het juiste deel van je brein in tijdens de brainspotting wat we dan gaan faciliteren en ondersteunen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan de inzet van muziek en je aandacht bewust te focussen op een punt in de ruimte. Je kunt het zien als super gefocuste mindfulness. Verder goed om te weten dat het werkt in het lichaam en brein (neuro) waardoor er psychologisch veranderingen worden bewerkstelligd en dat het dus geen psychologie of (praat) therapie is.

 

Als ik zou moeten beschrijven wat er gebeurt tijdens een Brainspotting meeting dan zou ik zeggen:

We volgen altijd jouw systeem, we sporen die gebeurtenissen op die (onbewust) in jouw leven ervoor hebben gezorgd dat je nu ervaart dat je vast zit.
Deze gebeurtenissen zitten in je brein opgeslagen als bevroren informatie capsules. Deze lost je brein zelf op omdat er nu ruimte is gecreëerd om te verwerken. Je brein maakt hierna nieuwe verbindingen aan waardoor je automatisch (als een her geprogrammeerde schijf) anders gaat denken en handelen.

Die nieuwe verbindingen in je hersenen zal je ervaren als een reset. Dit komt omdat je nieuwe verbindingen hebt gemaakt in je brein zodat je oude je gedrag en gedachten niet meer aansturen. Je voelt je weer in verbinding met jezelf. Dát is wat je zult beleven. Zonder te trainen zal je als vanzelf gezonder gedrag gaan vertonen. Soms zo dat je er zelf verbaasd van zal staan.

Daarnaast is het effect blijvend en dit zal je merken aan de doorwerking op heel je leven. Je merkt dat je veel meer lichtheid in je leven ervaart. Je kunt meer overvloed, geluk en liefde toe laten. Vanuit de helderheid en kracht die je ervaart, ben je ook in staat de juiste keuzes voor jezelf te maken.

Boek nu je eerste sessie Brainspotting

Ervaringen

‘Is dit écht mogelijk?’, vraag je jezelf misschien af. Je hoeft het niet van mij aan te nemen. Lees de ervaringen van mijn klanten er maar eens op na.

Rust en verbondenheid met het leven op een heel diep niveau

‘Tijdens en na de sessie had ik het idee dat mijn lichaam en brein de traumatische ervaringen uit mijn jeugd konden verwerken. Dat was intens, maar het voelde ergens ook heel erg als een opluchting. De dag na de sessie voelde het alsof ik een stuk lichter was en er een verschuiving had plaatsgevonden. Ik voelde de week erna veel meer rust en verbondenheid met het leven op een heel diep niveau. Daarnaast voel ik veel meer vrijheid.’
A. Teggelaar

Nu 3 maanden later zit ik beter in mijn vel dan ooit

‘Met een volle en zware rugzak begon ik mijn brainspotting avontuur bij Sheila. Heel spannend! Bij binnenkomst viel alle spanning meteen van mij af. Een relaxt en warm welkom zorgen ervoor dat je op je gemak bent. Nu 3 maanden later zit ik beter in mijn vel dan ooit. De innerlijke rust die ik voel in mijn lijf en in mijn hoofd heb ik nooit eerder zo ervaren. Zelfliefde en acceptatie is in die tussentijd enorm gegroeid.
D. van Rixel

Veel therapie gehad, maar Brainspotting hielp me echt

‘Hoewel ik veel therapie heb gehad voor Brainspotting, was het Brainspotting dat me echt hielp om vroegere beelden en negatieve gevoelens los te laten.’
SL

Ik kan weer rustig slapen

‘Je lichaam gaat als vanzelf bewegen en spanning afvoeren, echt heel gek, maar ik word er helemaal rustig van en kan weer rustig slapen als ik geweest ben.’
B. Geerts

Ook Rolf ondervond de kracht van Brainspotting.

Na een ongeluk op zijn werk kwam hij in een crisis terecht. Na jaren zat hij ineens thuis en kon hij niet meer normaal functioneren. Zijn leven zag letterlijk zwart. Achteraf is hij ervan overtuigd dat zijn ongeluk een cadeautje is geweest. Hij maakt nu de keuzes die hem echt gelukkig maken.

 

Inhoud van het traject

Het ‘Brainspotting transformatietraject’ duurt 4 maanden en het is een uniek traject. Het gaat echt over jouw proces. Het traject is precies afgestemd op wie jij bent, wat jij nodig hebt op welk moment.

 • Je krijgt van mij in 7 uitgebreide persoonlijke meetings alles wat je nodig hebt om je te bevrijden van de uitwerking van onverwerkt trauma op je leven. Je ondergaat een transformatie, een reset.
 • Tussen de meetings door ontvang je ook nog eens persoonlijke sleutels om nieuw bewustzijn te ontwikkelen waarmee je in lijn met jouw verlangens opnieuw invulling kunt geven aan je leven.
 • Je kunt mij tussendoor mailen met vragen en je kunt rekenen op een zeer persoonlijke begeleiding en ondersteuning.

De investering in een nieuw leven

De financiële investering in het ‘Brainspotting transformatie traject’ bedraagt ter introductie geen € 2997,00, maar nu slechts € 1597,00 inclusief btw.

Naast deze investering kom je op onze meetings en ga je aan de slag met je persoonlijke sleutels om tot bevrijding te komen en een levenstransformatie door te maken waardoor je in plaats van je angsten je dromen kunt gaan leven.

Garantie

Misschien lees je dit nu allemaal, en vraag jij jezelf af: ‘Werkt dit wel echt? Kan dit echt voor mij werken?’ Een hele terechte vraag natuurlijk. Brainspotting is misschien ook wel een beetje vreemd voor je. Je hebt er nog niet eerder over gehoord. Het niet eerder ergens gezien.

Ik begrijp het. Zelf wist ik ook niet zeker of dit wel echt zou werken. De resultaten van mijn klanten en mijn eigen ervaring hebben mijzelf echter totaal overtuigd.
Daarom kan ik nu iets voor jou doen, waardoor het voor jou zo veilig mogelijk zal voelen om het Brainspotting transformatietraject een kans te geven.

Wat ik je niet van tevoren kan garanderen is een heel specifiek benoembaar resultaat. Jouw brein gaat je namelijk verrassen. Jij zult exact krijgen wat je nodig hebt om bevrijd te raken en te transformeren. Waar ik wel een garantie op kan geven, is dat jij een transformatie zult doormaken die je van tevoren niet had kunnen bedenken.

Ik bied jou met volledig vertrouwen een garantie op de transformatie die jij gedurende dit traject doormaakt. In het geval dat je niet absoluut omvergeblazen bent door de oplossingen van je eigen brein dan bied ik je een oplossing. Omdat ik wil dat je hoe dan ook je leven transformeert.

Om het niet een vage belofte te maken, zijn hier de criteria voor deze transformatiegarantie zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 • Je hebt eerlijk de vragen beantwoord die je hebt ingevuld voordat we begonnen met het traject.
 • Binnen 24 uur na de een na laatste meeting geef je aan dat je een beroep wil doen op de transformatie garantie. Dat kan door een mail te sturen naar info@brainspotter.nl
 • In een gesprek stemmen we af wat er nodig is om jou alsnog te laten transformeren. Je ontvangt van mij kosteloos 2 extra meetings om alsnog je transformatie door te maken.

Je zult begrijpen dat wanneer ik zelf niet volledig vertrouwen had in de uitwerking van Brainspotting, ik nooit zo’n garantie als deze zou durven te bieden. Het is mijn intentie dat jou dit helpt om je eigen twijfels aan de kant te zetten en deze kans op levenstransformatie die hier voor je ligt aan te grijpen.

 

Boek nu je eerste sessie Brainspotting

Kies jij voor transformatie?

Aan jou is het nu om een keuze te maken. Je hebt al lang gezien of gevoeld dat het aanbod wat ik je gedaan heb bijna net zoiets is als een magische toverstaf aangereikt krijgen om je te ontdoen van al die problemen die je ervaart vanwege een onverwerkt trauma. Sta je mij toe deze magische toverstaf in jouw belang te gebruiken?

Dan is het aan jou om ‘ja’ te zeggen. Dit kan via een hele kleine veilige eerste stap. Het is namelijk niet dat ik nu op basis van een tekst verwacht dat jij de knoop doorhakt en de investering doet.

De stap voor nu is, als jij een stap wil zetten, een afspraak maken voor een gratis gesprek met mij, inclusief een mini-ervaring Brainspotting. Hierin achterhaal je of trauma bij jou inderdaad een achterliggende oorzaak is van wat je nu ervaart in je leven. We gaan na of Brainspotting bij jou voor de transformatie kan zorgen waar je naar verlangt. Je zult dan ook pas hoeven te beslissen, wanneer je nog veel meer helderheid en zekerheid hebt dan nu.

Ik heb in deze context alles voor je gedaan om de drempel weg te nemen, het is nu aan jou om zelf jouw keuze te maken welke stap je nu zet. Ga je ervoor en kies jij een stap in de richting van bevrijding en transformatie? Dan is een simpele klik genoeg om een afspraak in mijn agenda te maken.

Boek nu je eerste sessie Brainspotting

Nog meer ervaringen

FAQ

Ik heb al van alles geprobeerd, waarom zou dit wel helpen?
Eerlijk gezegd dacht ik dat zelf ook. Ik ben al jaren aan het werk met allerlei methodieken en heb voor duizenden euro’s trainingen gevolgd. Maar uit mijn eigen ervaring en bij duizenden mensen die je voorgingen, is het inmiddels bewezen zeer effectief. Bij andere methodieken blijf je in het bewustzijn. Met Brainspotting ga je het gebied van het onderbewustzijn binnen en daar zitten nou juist de onverwerkte ervaringen waar je met andere technieken niet bij kunt komen.
Maak je overigens niet ongerust: Werken in het onderbewustzijn betekent niet dat je buiten bewustzijn raakt: je hebt altijd de touwtjes zelf in handen.

Wat is het verschil met een psycholoog? En kan ik Brainspotting combineren?
In de GGZ werken psychologen voornamelijk met cognitie (gedachten). Het zijn reguliere methoden en er wordt gewerkt aan gedragsverandering. Brainspotting begint waar de meeste klassieke praat-therapieën eindigen. Het is mogelijk om ervaringen te verwerken die buiten het bereik liggen van onze bewuste geest. Het is prima te combineren met een traject bij een psycholoog, andere therapieën en coaching technieken. Het effect kan erdoor worden vergroot.

Kunnen we ook online afspreken?
Ja, dat kan. Brainspotting is online is net zo effectief als live en de resultaten zijn net zo goed. Het vergt een iets andere voorbereiding van jou omdat je bijvoorbeeld zelf de muziek moet downloaden maar dat vertel ik je allemaal als we online samen gaan werken.

Kan ik ook een losse sessie Brainspotting afnemen?
Brainspotting is een manier om bewuste en onbewuste blokkades op te heffen en pijnlijke ervaringen uit ons verleden te verwerken. Om echt tot de kern te komen en een blijvende verandering te realiseren is per thema meer dan één sessie nodig. Enkele losse sessies leveren niet het resultaat op, dat ik wens voor jou. Daarom bied ik alleen een volledig traject aan (met transformatiegarantie!).

Is het nu wel de goede tijd om te doen? Het is me al allemaal teveel op dit moment.
Als je al vol zit, is de neiging groot om maar niet te bewegen. Je bent bang dat je er nog meer ballast bij krijgt. Brainspotting is er juist voor bedoeld om die spanning en ballast te verminderen. Omdat het niet direct op cognitief inzicht werkt, zal je dit ook meteen ervaren. Dat is een belangrijke reden om juist nu te starten!

Wordt Brainspotting vergoed door de zorgverzekeraars?
Nee, ik heb geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Ik ben echter ook gecertificeerd loopbaanadviseur en trainer dus je kunt bij je werkgever navragen of je een ontwikkel- of opleidingsbudget hebt dat je kan inzetten hiervoor. In geval van een burn-out is ook vaak vergoeding van je werkgever mogelijk.