Antwoord op veel gestelde vragen

Ik heb al van alles geprobeerd, waarom zou dit wel helpen?
Eerlijk gezegd dacht ik dat zelf ook. Ik ben al jaren aan het werk met allerlei methodieken en heb voor duizenden euro’s trainingen gevolgd. Maar uit mijn eigen ervaring en inmiddels bij duizenden mensen die je voorgingen is het inmiddels bewezen zeer effectief. Bij andere methodieken blijf je in het bewustzijn. Met Brainspotting ga je het gebied van het onderbewustzijn binnen en daar zitten nou juist de onverwerkte ervaringen waar je met andere technieken niet bij kunt komen. Maar maak je niet ongerust; werken in het onderbewustzijn betekent niet dat je buiten bewustzijn raakt, je hebt altijd de touwtjes zelf in handen.

Wat is de wetenschappelijke onderbouwing van deze methodiek?
Brainspotting is nieuw in Nederland en werd pas in 2012 geïntroduceerd bij een kleine groep therapeuten. Er zijn inmiddels over de hele wereld 8000 therapeuten opgeleid en elke dag groeit dit aantal. Er wordt op dit moment veel onderzoek gedaan naar de werking van BSP vanuit de universiteit van Glasgow. Dr.Frank Corrigan en David Grand schrijven artikelen over de precieze werking in het brein in het wetenschappelijke tijdschrift Medical Hypothese. Als je interesse hebt kun je op de website van David Grand nog meer informatie vinden. Of mij een mailtje sturen voor een artikel.

Wat is het verschil met een psycholoog? En kan ik Brainspotting combineren?
In de GGZ werken psychologen voornamelijk met cognitie (gedachten). Het zijn reguliere methoden en er wordt gewerkt aan gedragsverandering. Ik werk in al mijn trajecten met Brainspotting en dat begint waar de meeste klassieke praat therapieën eindigen. Het is mogelijk om ervaringen te verwerken die buiten het bereik liggen van onze bewuste geest. Het is prima te combineren met een traject bij een psycholoog, andere therapieën en coaching technieken. Het effect kan erdoor worden vergroot.

Wordt Brainspotting vergoed door de zorgverzekeraars?
Nee, ik heb geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Ik ben ook gecertificeerd loopbaanadviseur en trainer dus je kunt bij je werkgever navragen of je een ontwikkel-of opleidingsbudget hebt dat je kan inzetten hiervoor. In geval van een burn-out is ook vergoeding van je werkgever mogelijk hoewel de praktijk weerbarstig is. Voor meer informatie, neem even contact met me op.

Is het nu wel de goede tijd om te doen? Het is me al allemaal teveel op dit moment.
Als je al vol zit, is de neiging groot om maar niet te bewegen groot, omdat je bang bent dat je nog meer ballast erbij krijgt. Brainspotting is er juist voor bedoeld om eerst spanning en ballast te verminderen. Omdat het niet direct op cognitief inzicht werkt, zal je dit ook meteen ervaren. Dat is een belangrijke reden om juist nu te starten! Als je even wilt overleggen over jouw specifieke situatie stuur me dan een berichtje.

Kan ik ook een losse sessie Brainspotting afnemen?
Brainspotting is een manier om bewuste en onbewuste blokkades op te heffen en pijnlijke ervaringen uit ons verleden te verwerken, om echt tot de kern te komen en een blijvende verandering te realiseren is per thema meer dan één sessie nodig. Enkele losse sessies leveren niet het resultaat op, dat ik wens voor jou. En daarom bied ik alleen pakketten aan. De ervaring is dat 5 tot 7 sessies een goed en blijvend resultaat opleveren voor een te behandelen thema.

Kunnen we ook online afspreken?
Ja, dat kan. Brainspotting online is net zo effectief als live en de resultaten zijn net zo goed. Het vergt een iets andere voorbereiding van jou omdat je bijvoorbeeld zelf de muziek moet downloaden maar dat vertel ik je allemaal als we online samen gaan werken.

Wat is het verschil tussen het Brainspotting transformatietraject en de pakketten Brainspotting?
De pakketten worden gebruikt bij angst voor spinnen tot vliegangst. Maar ook bij overspannenheid, down voelen, angsten, verlies, verslavingen, gebrek aan zelfvertrouwen, vastzittende overtuigingen, onverwerkte gebeurtenissen en andere lichamelijke of emotionele pijn. Als je advies wilt over jouw situatie bel of mail me dan even.

Het transformatie programma is bedoeld als je vastloopt in je leven en je klaar bent om de transitie te maken van je hoofd naar je hart. Ik heb mij gespecialiseerd in begeleiding van mensen in de ‘ dark night of the soul’ zoals men het noemt, een crisis die samen gaat met groeipijnen. (die zich kan voordoen als een burn-out) en heb een uniek programma ontwikkeld; een combinatie van lessen in bewustwording, high level coaching en Brainspotting. Een persoonlijk traject, helemaal aansluitend op jou als persoon. Zodat je in dit bewustwordingsproces begeleid wordt om en weer in verbinding komt met je eigen hart, bij wie je werkelijk bent zodat je jouw unieke bijdrage kunt gaan delen met de wereld. Dit programma stem ik af op jou als persoon, mail me als je meer informatie wilt over dit programma.

Wat doe ik als ik nog vragen heb?
Stuur me gerust even een berichtje via het contactformulier onderaan deze pagina.