Waarvoor gebruik je trauma therapieën zoals EMDR en Brainspotting?

Zowel EMDR als Brainspotting worden gebruikt voor de behandeling van PTSS (post traumatische stressklachten). Dit zijn klachten die je ervaart als je een trauma, een schokkende gebeurtenis (of een serie gebeurtenissen), door je brein niet verwerkt kunnen worden. Je houdt dan bijvoorbeeld last van gevoelens van angst, paniek woede of eenzaamheid.

EMDR wordt ook ingezet bij de behandeling van dwangklachten en verslavingen. Brainspotting heeft een veel bredere toepassing omdat het met alle soorten blokkades werkt en er niet alleen wordt gewerkt met problemen maar ook met hulpbronnen om persoonlijke groei te bevorderen bijvoorbeeld. Ik pas het bijvoorbeeld toe bij letselschades om het psychisch trauma van de gebeurtenis af te halen maar ook bij mijn loopbaantrajecten om ook echt je droombaan te veroveren.

Misschien is Brainspotting nieuw voor je, ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent. Je kunt alvast kennis maken met het principe door de zelfspotting oefening te downloaden die ik voor je heb gemaakt. Zelfspotting is een krachtige manier om zelf te werken met een vraagstuk, om meer gronding te ervaren, te helen en verbonden te zijn met jezelf. Ervaar het zelf en download de oefening nu hier.