Is EMDR zwaar?

EMDR sessies kunnen zwaar zijn, omdat er een re activatie (herbeleving) van een herinnering nodig is als de eerste stap voor verwerking. Dit vergt veel van de klant. Een alternatief is Brainspotting. Deze trauma therapie is een neurofysiologische behandelmethode met grote psychologische gevolgen.

Als klant heb je geen (bewuste) herinnering nodig en hoef je dus niet te herbeleven. Je hoeft zelfs niet te praten. Liever niet zelfs. We houden het bij de klacht in het lichaam die emotionele lading vasthoudt en deze benaderen we via het brein. Je volgt met je ogen gedurende een half uur tot een uur een pointer en hiermee komt alles in bewustzijn waar het door je brein wordt opgeruimd. Zie het als een archiefkast die helemaal vol en ongeordend is, na de brainspotting zit alles in de juiste files en heb je geen last meer van je klacht. Omdat alles wat bewust of onbewust voor de klacht zorgde is gearchiveerd. Het maakt dat het een makkelijke en zachte manier is van verwerken, een soort van gefocuste mindfulness. Je voelt je vaak na de sessie meteen al lichter.

Misschien is Brainspotting nieuw voor je, ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent. Je kunt alvast kennis maken met het principe door de zelfspotting oefening te downloaden die ik voor je heb gemaakt. Zelfspotting is een krachtige manier om zelf te werken met een vraagstuk, om meer gronding te ervaren, te helen en verbonden te zijn met jezelf. Ervaar het zelf en download de oefening nu hier.