Is EMDR net zo effectief als brainspotting?

Toen EMDR werd ontdekt, ruim 30 jaar geleden, werd het afgedaan als hocus pocus. Inmiddels is het een bewezen effectieve behandelmethode en wetenschappelijk onderzocht. Bij Brainspotting is dit nog niet zo omdat dit pas 15 jaar later werd ontdekt en het onderzoek dus nog gaande is. Verder is het zo dat het een nieuwe, andere visie heeft op traumaverwerking en het brein die niet aansluit bij de cognitieve gedragstherapie en al bestaande onderzoeken.

Brainspotting wordt inmiddels wel ingezet en gedragen door grote namen uit de wereld van de traumaverwerking waar men gefascineerd is door de resultaten en de werking van deze therapie.

Op basis van mijn ervaringen in de praktijk zeg ik dat Brainspotting effectiever is dan EMDR. Ik heb regelmatig verbaasd gestaan van de resultaten die mijn klanten hebben behaald, juist ook die klanten die al EMDR hadden gehad.

Misschien is Brainspotting nieuw voor je, ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent. Je kunt alvast kennis maken met het principe door de zelfspotting oefening te downloaden die ik voor je heb gemaakt. Zelfspotting is een krachtige manier om zelf te werken met een vraagstuk, om meer gronding te ervaren, te helen en verbonden te zijn met jezelf. Ervaar het zelf en download de oefening nu hier.