EMDR werkt niet, wat nu?

Klanten komen vaak bij mij als ze al EMDR hebben gehad en hier geen baat bij hebben gehad of dat er wel vermindering is van de klachten maar deze nog niet helemaal zijn verdwenen.
EMDR werkt soms minder goed als je geen herinneringen hebt aan het trauma. Of dat je wel een herinnering hebt aan een specifieke gebeurtenis maar dat er nog meer gebeurtenissen zitten opgeslagen in je brein waar je geen weet van hebt.

Het trauma noemt men dan complex. EMDR kan bij complexe trauma’s maar beperkt werken, er zijn dan andere behandelingen meer geschikt. Zoals Brainspotting, deze vorm van trauma behandeling werkt zonder dat je een specifieke herinnering hoeft te hebben aan een gebeurtenis en je hoeft hier ook niet over te praten of te herbeleven. Het werkt via het lichaam direct met de klacht waar je last van hebt. De meeste klanten zijn na Brainspotting van hun klachten verlost.

Misschien is Brainspotting nieuw voor je, ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent. Je kunt alvast kennis maken met het principe door de zelfspotting oefening te downloaden die ik voor je heb gemaakt. Zelfspotting is een krachtige manier om zelf te werken met een vraagstuk, om meer gronding te ervaren, te helen en verbonden te zijn met jezelf. Ervaar het zelf en download de oefening nu hier.