EMDR ervaringen

EMDR werkt snel en is effectief in het verminderen van klachten, het resultaat is wel blijvend. Het nadeel van EMDR is dat doordat je de beelden moet terughalen van de schokkende gebeurtenissen je tijdens de behandeling last kan krijgen van angstige gevoelens. En het kan zijn dat na de behandeling er nieuwe beelden en gevoelens over deze of verwante gebeurtenissen naar boven komen waar je nog wel een tijdje last van hebt.

Brainspotting, ontwikkeld vanuit de EMDR en eigenlijk EMDR 2.0, kent deze nadelen niet. Het is bewezen net zo effectief en werkt met de klacht in het lichaam. Herbeleven van gebeurtenissen of erover praten is niet nodig. Het trauma wordt niet bewust gereactiveerd en er is dus weinig kans op na effecten zoals angsten. In mijn ervaring krijg ik juist te horen van klanten dat ze zich lichter en bevrijd voelen zonder dat ze het gevoel hadden hier iets voor hoeven te doen.

Misschien is Brainspotting nieuw voor je, ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent. Je kunt alvast kennis maken met het principe door de zelfspotting oefening te downloaden die ik voor je heb gemaakt. Zelfspotting is een krachtige manier om zelf te werken met een vraagstuk, om meer gronding te ervaren, te helen en verbonden te zijn met jezelf. Ervaar het zelf en download de oefening nu hier.